18.8.15

Maksava asiakas

Hyvät ihmiset, ystävät, vetoan Teihin kunnioittavasti nyt. Puhuessanne Johannan miehistä, olkaa hyvät älkääkä käyttäkö sanaa asiakas. Ei Johannakaan Teidän aviomiehistänne puhuessaan kutsu heitä asiakkaikseen vaan on asiasta hyvin hiljaa eikä ainakaan postaa SevenLiveen kuvia joissa kasvot näkyisivät, sillä Johanna ei ole prostituoitu. Hän ei ole huora, ei horo, ei maksullinen nainen. Hän ei ole seksityöläinen, ei sihteeriopiston escortti, ei call-girl, ei ilolintu, ei kulmankieräjä. Hän ei ole portto, ei lutka, ei hutsu, ei ilotyttö, ei vosu, ei katunainen, ei kurtisaani tahi odaliski, eikä myy omaa alapäätään miehille tuntikorvausta vastaan. Hän ei myöskään myy alapäätään kymmenen tuhannen euron kuukausikorvausta vastaan, tai kebabateriasta. Myöskään hän ei myy siskoaan sauna-arabeille koska sisko meni ja itsekkäästi kuoli.

Kun siis puhutte Johannan asiakkaista - ei vaan miehistä, älkää kutsuko heitä asiakkaiksi vaan miesystäviksi. Älkää myöskään kutsuko Johannan asiakkaita pokiksi, sillä se on vieläkin loukkaavampi termi kuin suhteellisen neutraali ja objektiivinen ja totuudenmukainen asiakas. Ja jos edustatte oman maan kielivähemmistöä, älkää käyttäkö Johannan pokista sanaa torsk. Mikäli puhutte Johannan torskeista ulkomaalaisen ystävän kanssa, älkää missään nimessä puhuko puntereista. Tai johneista. Tai trickeistä. Oikea englanninkielinen termi on siis patron. Tai sucker, mikäli hinta on korkeampi kuin €12.

Mikäli epäselvyyttä yhä esiintyy niin Kielitoimisto eli Kotimaisten kielten keskuksen kielenhuolto-osasto antaa ohjeita ja neuvoja tuksukielenkäyttöön ja -nimistöön liittyvissä kysymyksissä. Kielitoimisto on yhdessä Amnestyn ja EIT:n kanssa laatinut alla olevan listan eufemismeja joita voidaan käyttää puhuttaessa Johannan asiakkaista.

1) Tilapäisylkä
2) Yhdenyönsulho
3) Ostoystis
4) Amexherra
5) Satunnaisukko
6) Kertakäyttöäijä
7) Päiväkahviorhi
8) Vuokrasulhanen
9) Kierrätysisäntä
10) Tuntiystävä
11) Lumelumpani
12) Kebabmies
13) Keikkarakas
14) Sidukkaponsori
15) Dollaridaddy
16) Saunalähi-itäläinen
17) Puolipääudi
18) Kenguru

Keikkatarjoukset Johannan inboxiin.

5 comments:

  1. Uskomattoman selkäsuoraista kielikaitsentaa, kiitos!!! With Looov , Aune

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kirjoituksen selkäsuoraisuudesta olen eri mieltä. En ole erityisemmin Tuksu-fani, mutta minusta heikommalle (silminnähden ongelmaiselle ihmiselle) vittuilu on kiusaamista. Ei naurata. Terveisin Mia.

      Delete
  2. Entä jos kutsun kaunista Johannaa puoliksi Maijamin kielellä leasing-Leilaksi, niin onko syytä pelätä suoraan uristin yhteydenottoa?

    ReplyDelete
  3. Jou mään!! T. Teuvo-setä

    ReplyDelete
  4. Mikä on Kielaritoimiston kanta niin sanottujen juoksusimpukoiden kanssa (vrt. juoksupizza)? Näitä juoksusimpukoita saattaa siis esiintyä mikäli a) glamourinen palveluntarjoaja sattuu sammumaan ennen maksutapahtumaa b) jonne hetkellisesti selviää sen verran ennen interkourssia että tajuaa juosta karkuun
    Selväähän on kuitenkin se, että maailmaa ympäriinsä bisnesluokassa lentävä street smart CEO on oppinut, että NO REFUNDS!
    T: Stripps

    ps. mainio kirjoitus taas!

    ReplyDelete