30.12.14

Unelmaloma

Pakko sanoa että harmittaa kauheasti kauniin Johanna Tukiaisen puolesta. Tää ei vaan ole reilua. Mikä tätä maailmaa vaivaa?

Koko pitkän synkän kylmän talven on kaunis stahanovilainen petite-Johannamme ahkeroinut ja painanut keikkaa joskus jopa yli-inhimillisen raastavaan yhden työtunnin viikkotahtiin - ja sen lisäksi vielä, sydämensä hyvyyttä, jalosti ja pyyteettömästi, asiasta minkäänlaista numeroa tekemättä, tehnyt vapaehtoistyötä kertomalla puolustuskyvyttömille ja pakomahdollisuutta vailla oleville rullatuolidementikoille aertosta, Udista, Ripuliasta (RIP!) ja Tukka-Jeesuksen kreitlenksikkäästä ilosanomasta genuiinilla 3/3-pianosästyksellä. Joten hän jos kuka on ansainnut loman.

Mutta eikös se lomakin ole pakko pilata.

Heti kättelyssä, ennen kuin lentokentälle on edes päästy, kateellinen Äksypiksu tunkeutuu Johannan Albertinkadun hulppeaan ja käytännöllisesti katsoen koirankakattomaan omistusasuntoon ja kavaltaa Johannan koirat. Taas. Jos eläinten ystävä Johanna ja koirat ovat keskenään sopineet että niitä ei pissateta eikä ruokita matkan ajan niin mitä se Äksypiksulle kuuluu? Ja eihän koiran edes tarvitse käydä pissalla ja kakalla jos ei sitä pariin viikkoon syötetä eikä juoteta.

Seuraavaksi lentoyhtiö KLM möhlii kauniin Johannamme jatkolennon. Kahdesti. Ja ihan turha tulla selittämään että niin olisi känynyt jos Johanna olisi ollut joku hamraa tuulipukuun pukeutunut silmälasipäinen ja ruma brunetti. Tahalliselta kateudeltahan tämä jälleen haiskahtaa.  Kaiken lisäksi itaralta äidiltä - tuolta rahan pahimmalta valtiattarelta - saadut matkarahat loppuvat jo menomatkan aikana. Kysynkin nyt, minkälainen äiti kustantaa melkein 40-vuotiaalle tyttärelleen matkan Hawaijiseen mutta antaa matkalle ihan liian vähän käyttörahaa? Juuri tästäkö nyt piti mennä pihistämään jotta saadaan ne asuntolainan lyhennykset kuitattua ja joulupöytä notkumaan rikkaiden näkkileivästä ja korskeasta alennusmyyntilauantaimakkarasta? Häpeä, Marja Tukianen, sinä huono huono ihminen!

Kun vihdoin päästään Amerikan kultamaille, jossa kauniin Johannan kansainvälistä tyyliä arvostetaan, niin johan muuttuu ääni kellossa. Vai muuttuuko sittenkään?

Ei, sama kateus, kiusaaminen ja julkinen nöyryyttäminen jatkuu, suorastaan yltyy.

Yökerhon vessassa 20-vuotta nuoremmat ja 50 kiloa laihemmat kaunottaret ivaavat ja nauravat päin naamaa, hotellin kauhistunut turvamies luulee venäläiseksi supersize-horoksi, vastaantulevat irvileuat kyselevät naurua pidellen onko Johanna supermodel vai elokuvatähti ja kehuvat "laulutaitoa". Joka kadunkulmassa joku jekuttelija kehuu ja uskottelee vähän yksinkertaiselle ja säälittävän herkkäuskoiselle Johanna-rassukalle olevansa milloin mallitoimiston johtaja, milloin levymoguli, milloin elokuvatuottaja. Ja luonnollisesti he kaikki tahtovat tehdä kohukaunottaremme kanssa yhteistyötä koska onhan Seiskaliveen heikolla suomenkielen taidolla raapustetut omakehut ja Lööppijulkkiksen nettiin pusketut playback-esitykset maailmalla ja etenkin USA:ssa pikatie supertähteyteen. Etenkin jos on keski-ikäinen ja ylipainoinen ja vaaleaa tukanväriä vaille aito blondi.

Eikö Tuksu todellakaan saa olla rauhassa edes Hawaijisessa? Sielläkin pitää kiusata ja Johanna Tukiainen herjata häntä päin naamaa vain siksi että hän on kaunis ja menestynyt ja amerikkalaiset ovat hänelle kateellisia? Eivätkö ihmiset siellä ymmärrä että kaunis Johanna puhuu täydellistä amerikanenglantia ja ymmärtää jopa Fahrenheit-asteikonkin?

Kaiken huipuksi joku keltainen ruipelo tikkumies kuvaa videolle harakiriyrityksensä nostaa Tuksu maasta suoralla kyykkyvedolla, romahtaa hyllyvien glamourlaardien alle ja pistää videon vitsinä youtubeen. Ja niin Hymy kuin Ilta-Sanomatkin ivaa videota ja kauniin Johannan kiloja vaikka Johanna on tänäkin vuonna laihtunut viisi kiloa melkein joka kuukausi ja matkallakin neljä ja helppohan se on pysäytyskuvalla saada kenet vaan näyttämään lihavalta.

Ja Tuksu-parka, tuo sumeahkolla älyllä varustettu kiloprinsessa, jakaa itse videota iloiten, tajuamatta yhtään että taas hänelle nauretaan niin hamraassa venäläisessä Suomessa kuin Miamisessakin.

Ja unelmaloma on taas ihan pilalla. Miksi kaikki ovat hänelle niin kateellisia?

Onko mikään ihme että harmittaa ihan kauheasti kauniin Johannan puolesta? Ei ole reilua ei. Mikä tätä Amerikan maata vaivaa? Mutta se lohduttaa ettei Johanna taaskaan itse tajua missä mennään. Tukkajeesukselle kiitos siitä.

3 comments:

  1. Kyllä oman maan kaunista naista nyt koetellaan!

    ReplyDelete
  2. Kyllä se tikkumies olisi jaksanut nostaa kuningattaremmekin korkeuksiin, jos olisi osannut ottaa oikein kiinni. Helppo on nostaa sellaista jolla on vain yksi vyötärö, mutta kun on ala- ja ylävyötärö niin kummasta otat kiinni? Jos reisissä on liian paksu kerros lämmöneristystä niin kyllä siinä ote lipeää jos on nostellut vain huonosti eristettyjä lämpimän ilmanalan misuja joilla ihon alla on jämäkkää kudosta. Palomiesotteellakin homma olisi ollut vaikea.

    Mistä kaikista sitten onkaan syytä olla kateellinen? En minäkään osaa laulaa, mutta en ole myöskään päässyt levyttämään enkä juhannusfestareille monisatapäisen yleisön eteen ja vielä managerin kanssa. Pidän matkustamisesta, mutta ei minulle kukaan maksa matkoja. Tänäkin vuonna olen useasti metsästänyt halpaa retkeilymajaa, ja olen joutunut nukkumaan jopa 16 hengen huoneessa jonka petipaikka maksoi 10 €. Vieraassa kaupungissa kukaan ei kysy minulta olenko malli tms, sen sijaan kaikenlaiset asemien ympärillä pyörivät jengitkin antavat tilaa, naiset rupeavat vilkuilemaan huolestuneena jos kävelen heidän takanaan useammankin metrin päässä ja feissaritkin jättävät rauhaan. Monellako Tuksun tasoisella artistilla on useita aktiivisia seuraajia (näätiä) jotka ovat omistautuneet pienimpienkin tiedonmurujen hankkimiseen ja analysointiin, ja jotka ovat ainakin kahden eri keskustelufoorumin ylivoimaisesti aktiivisin kirjoittajataho. Montako blogia onkaan keskittynyt lähes pelkästään Tuksusta kertomiseen?

    Oma hamraa elämäni rupesi masentamaan niin että taidanpa lähteä pienelle - tai useammallekin.

    ReplyDelete
  3. Vielä on lomaa jäljellä...lalalalaa!

    Ja vaikka paluumatkalle oltaisiinkin lähdetty, niin perille ei olla päästy saati sitten halutu päästä. Kuka helvetti haluaisi vaihtaa huojuvat palmut huojuviin homoihin?

    Noh, on vielä toivoa. Jos lentokoneeseen asti joudutaan niin voi käydä niin mukavasti, että koko matkustamohenkilökunta, kapteeni ja perämies mukaanlukien joutuvat joukkopsykoosiin jota Johanna levittää ympäriinsä kuin Aerto epolaa konsanaan.
    Eli koneen touch down voi olla vaikkapa Saudi-Arabia jossa Johannan säteilevä kauneus, suvaitsevaisuus ja yli ämpärin vuotava ystävällisyys muuttavat maan typerät ja pikkumaiset viinakiellot.

    Niinpä pian juhlitaan Queen Johannaa pitkin Riadin katuja. Basaareissa myydään pontikkaa ja Ruskaa! Homoja ei enää hirtellä lyhtypylväisiin (poikkeuksena Immonen) ja kaikilla on niin mukavaa ettei hymy lähde edes kasvokirurgilla.

    Ja kuten Johanna sanoi: "kukaan ei ole minulle kateellinen. kateus on teidän omassa päässänne!"

    Terveisin omasta lomasta vain haaveileva,
    Strippaava Pygmi

    ReplyDelete